ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ & ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ.

Κάνουμε τον σταυρό μας και κλαίμε κάθε χρόνο.


Δευτέρα οι προτάσεις για τα καμένα


Ø  Πιλοτικό χαρακτήρα θα έχουν οι παρεμβάσεις για τα καμένα της Αττικής, που θα δοθούν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από την υπουργό Περιβάλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα έχουν περιθώριο 4-5 ημερών να υποβάλουν τις προτάσεις τους και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Τα μέτρα, όπως είπε χθες η κ. Μπιρμπίλη, προβλέπεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Οι προτάσεις είχαν διατυπωθεί πριν από τις εκλογές, από ομάδα υπό τον σημερινό υφυπουργό Γ. Μανιάτη.
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πρώτη αναφορά για το νεοσύστατο υπουργείο. Δεν είναι τυχαίο ότι η υπουργός μετείχε στη σύνοδο του Λουξεμβούργου, όπου η χώρα μας έπειτα από πολλά χρόνια είχε εκπροσώπηση σε τόσο υψηλό επίπεδο. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η κ. Μπιρμπίλη εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί, σε αντίθεση με το βαρύ κλίμα που επικράτησε στο Ecofin, οι υπουργοί Περιβάλλοντος συμφώνησαν σε ένα κείμενο που θα εκφράζει τις θέσεις της Ε.Ε. στην επικείμενη σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πάντως ότι η ελληνική πλευρά στόχευε σε πιο φιλόδοξους στόχους.
Μεταξύ άλλων επιβεβαιώθηκε η μακροπρόθεσμη προσπάθεια για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% ώς το 2050. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα είχαν οι στόχοι για τα καύσιμα των διεθνών αεροπορικών και ναυτιλιακών μεταφορών. Ικανοποίηση εκφράζεται για τους κανονισμούς διάλυσης πλοίων, που ενδιαφέρουν τους Ελληνες εφοπλιστές με τους οποίους είχε ήδη συναντηθεί η νέα υπουργός.
Σε θερμό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις της υπουργού με τον Ελληνα επίτροπο Περιβάλλοντος Στ. Δήμα, καθώς και άλλες διμερείς συναντήσεις, όπως αυτή με την ομόλογό της από τη Βουλγαρία με την οποία συζήτησαν θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ λέγοντας τη γνώμη μου.