ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ & ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ.

Κάνουμε τον σταυρό μας και κλαίμε κάθε χρόνο.


ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ - ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Μεγένθυση με ενα κλικ.





ΑΣΥΔΟΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ - ΚΟΒΟΥΝ  ΚΑΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΑ ΔΕΝΤΡΑ.
Η κατάσταση είναι απελπιστική. είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Παντού αλλά και στην περιοχή του Βαρνάβα ασυνείδητοι κόβουν δέντρα που κάηκαν στις περυσινές τρομακτικές πυρκαγιές και επιχειρούν να φυτεύσουν ελιές με προοπτική την καταπάτηση. Καταγγέλλουμε στο δασαρχείο του Καπανδριτίου και καλούμε όλα τα όργανα της πολιτείας να επέμβουν αποφασίστηκα για την αποκατάσταση της ευνομίας και του κράτους δικαίου, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να φανεί αμείλικτη, προκειμένου να σταματήσει το νέο διαπραττόμενο έγκλημα των καταπατήσεων στις καμένες περιοχές. Καλούμε σήμερα κιόλας το Δασαρχείο ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ με όλο το δυναμικό του, να εκστρατεύσει στα σημεία και τις περιοχές που θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια. Η καταδρομική μας αποστολή κάλυψε μια μεγάλη έκταση βάσει πληροφοριών ( εξ αλλου ηταν ευκολο αφού τα αλυσοπρίονα ακούγονταν από παντού). Από το Πουρίθι, τον δρόμο προς Γραμματικό, πλατανοδάσος ρεματιάς Κουτουμάνου, Πύργο της Αγ. Παρασκευής, Νεκροταφείο, Ησυχαστήριο και από εκεί προς τις κεραίες και τον δρόμο προς την παραλία, κ.τ.λ έρευνα μέσα στο πρώην δάσος, όπου φωτογραφήσαμε το έργο των εγκληματικών στοιχείων. Φθάσαμε μέχρι τα σύνορα με το Γραμματικό, γυρίσαμε πίσω και φύγαμε στη συνέχεια. Το έχω γράψει πολλές φορές, πως αυτοί που κόβουν τις εξαιρετικού κάλλους δρύες και τις πωλούν στις ξυλουργικές βιοτεχνίες και σε μάντρες εμπορίας καυσοξύλων, δεν θα χαρούν για πολύ τα άνομα κέρδη τους. Δεν θα γλιτώσουν από την τιμωρία του νόμου.
Το Δασαρχείο Καπανδριτίου να πάει και να ελέγξει τις καταπατήσεις Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό με αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Το οδυνηρό επίσης είναι ότι κόβουν και πεύκες που δεν είχαν καεί.
ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ τόσο τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα, όσο και τον Δασάρχη ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΊΟΥ, σήμερα κιόλας, να στείλουν υπαλλήλους και ειδικούς δασοφύλακες που θα ελέγχουν την κατάσταση. Εχουν ιστορική ευθύνη, αν δεν "εξοντώσουν" τους εγκληματιες που κόβουν τα θεσπέσια και μοναδικα δέντρα, για να βγάλουν χρήματα. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και τις καθημερινές βλέπουμε ύποπτα αγροτικά αυτοκινητα γεμάτα από κορμούς δένδρων να βγαίνουν απο καποιούς μικρούς χωμάτινους δρόμους. Αλλη κατηγορία αθλίων και παράνομων λαθροκυνηγών μπεκάτσας. Θέλω να επισημάνω στον Δασάρχη του Καπανδριτίου, οπως ελέγξει τον υπεύθυνο δασονόμο, για το τι έκανε μέχρι σήμερα, για να αποτρέψει αυτή την αθλια αυτή κατάσταση.
Η έρευνα συνεχίζεται...

--------------------------------

ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ 

Στεργίου Καθηγητής είπε...
Συμφωνό απόλυτα μαζί σας και μπράβο για την ευαισθησία σας. Εξάλειψη της βασικότερης απειλής, που είναι οι διεκδικήσεις και οι καταπατήσεις δασών και δασικών εκτάσεων και οι οποίες βέβαια δεν είναι άσχετες με τις δασικές πυρκαγιές. Είναι απαράδεκτο μια αποκαλούμενη ελεύθερη δημοκρατική χώρα να αποδέχεται ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις που στοιχειοθετούνται σε εποχές που ήταν υπόδουλη ή κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα ή ενάντια στο σύνταγμά της. Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταρτιστεί ακόμα δασολόγιο, και πολλά δάση -σύμφωνα και με το νέο νόμο[2]- να πρέπει πρώτα να καούν για να ενταχθούν στη συνέχεια σε μια κατεπείγουσα διαδικασία κτηματογράφησης. Aς καταργηθεί επιτέλους το καθεστώς των «ιδιωτικών δασικών εκτάσεων». Τα δάση αποτελούν στο σύνολό τους δημόσιο αγαθό -και ως τέτοιο πρέπει να προστατεύεται από το κράτος, όπως άλλωστε υποχρεούται βάσει του Συντάγματος[3].



Πέτρος Βαλσάμης είπε...
Όλο και περισσότεροι πολίτες πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η προστασία του δάσους επιτελείται βασικά με την αποφυγή της καταπάτησης, της καταστροφής και της απαξίωσής του. Και αυτή η προσέγγιση αφορά όλα τα δάση, όχι μόνο τα καμένα. Κανείς δεν πρέπει να έχει κέρδος ή να βιοπορίζεται από ένα καμένο δάσος. Αυτός οφείλει να είναι ο γνώμονας για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, ώστε να μην υποθηκεύεται το μέλλον τους. Ένας γνώμονας που ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει την εξάλειψη των οποιωνδήποτε κινήτρων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του δάσους, και πρακτικά αντιτίθεται στο υπάρχον οικονομικό μοντέλο ανάθεσης των αναδασώσεων των καμένων περιοχών σε ιδιώτες, με τη μορφή εργολαβιών.



Διονυσία Αδαμοπούλου είπε...
Πριν απο 2 χρόνια ειχα πάει για μπάνιο στην παραλία. Πρόσφατα πάλι κατέβηκα με την παρέα μου μιά Κυριακή και επαθα σόκ απο την καταστροφή του περιβάλλοντος απο τις πυρκαγιές. Διαβάζοντας το διαδίκτυο και ψάχνωντας σας βρήκα και διαπίστωσα οτι μόνο το Blog σας ασχολείται με το θέμα. Διερωτώμαι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου σας. Δεν διαμαρτύρονται? Ειμαι σίγουρη οτι υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι πολίτες και ειδικά η νεολαία που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβαλλοντος στον βαρνάβα. Οι παράνομοι υλοτόμοι και καταπατητες πρέπει να τιμωρηθούν. Κάντε κάτι. Κρίμα...



Ροζαλία - για το περιβαλλον ρε γαμώτο. είπε...
ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ.Τα αλυσοπρίονα να μουγκρίζουν και αγροτικά φορτηγακια του χωριου γεμάτα με καμμένους κορμούς δένδρων να περιδιαβαίνουν το χωριό. Κανείς δεν εχει πάρει αδεια κοπής. Το δασαρχείο, η αστυνομία, η Κοινότητα αδιαφορούν γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Κανείς δεν κανει τιποτε για να σταματήση αυτό το αισχος της ανομίας. Η ανοχή εχει γίνει συνενοχή και εγώ εχω μείνει μόνη. ΚΡΙΜΑ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ.



Eleni είπε...
Το θέμα το έχει αναπαράγει από εσάς και η zougla.gr Δείτε εδώ το κείμενο τους: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=117732&cid=17




6 σχόλια:

  1. Στεργίου Καθηγητής22 Μαρτίου 2010 στις 2:04 μ.μ.

    Συμφωνό απόλυτα μαζί σας και μπράβο για την ευαισθησία σας.
    Εξάλειψη της βασικότερης απειλής, που είναι οι διεκδικήσεις και οι καταπατήσεις δασών και δασικών εκτάσεων και οι οποίες βέβαια δεν είναι άσχετες με τις δασικές πυρκαγιές. Είναι απαράδεκτο μια αποκαλούμενη ελεύθερη δημοκρατική χώρα να αποδέχεται ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις που στοιχειοθετούνται σε εποχές που ήταν υπόδουλη ή κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα ή ενάντια στο σύνταγμά της. Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταρτιστεί ακόμα δασολόγιο, και πολλά δάση -σύμφωνα και με το νέο νόμο[2]- να πρέπει πρώτα να καούν για να ενταχθούν στη συνέχεια σε μια κατεπείγουσα διαδικασία κτηματογράφησης. Aς καταργηθεί επιτέλους το καθεστώς των «ιδιωτικών δασικών εκτάσεων». Τα δάση αποτελούν στο σύνολό τους δημόσιο αγαθό -και ως τέτοιο πρέπει να προστατεύεται από το κράτος, όπως άλλωστε υποχρεούται βάσει του Συντάγματος[3].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο και περισσότεροι πολίτες πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η προστασία του δάσους επιτελείται βασικά με την αποφυγή της καταπάτησης, της καταστροφής και της απαξίωσής του. Και αυτή η προσέγγιση αφορά όλα τα δάση, όχι μόνο τα καμένα.

    Κανείς δεν πρέπει να έχει κέρδος ή να βιοπορίζεται από ένα καμένο δάσος. Αυτός οφείλει να είναι ο γνώμονας για τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, ώστε να μην υποθηκεύεται το μέλλον τους. Ένας γνώμονας που ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει την εξάλειψη των οποιωνδήποτε κινήτρων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του δάσους, και πρακτικά αντιτίθεται στο υπάρχον οικονομικό μοντέλο ανάθεσης των αναδασώσεων των καμένων περιοχών σε ιδιώτες, με τη μορφή εργολαβιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διονυσία Αδαμοπούλου22 Μαρτίου 2010 στις 2:32 μ.μ.

    Πριν απο 2 χρόνια ειχα πάει για μπάνιο στην παραλία. Πρόσφατα πάλι κατέβηκα με την παρέα μου μιά Κυριακή και επαθα σόκ απο την καταστροφή του περιβάλλοντος απο τις πυρκαγιές.
    Διαβάζοντας το διαδίκτυο και ψάχνωντας σας βρήκα και διαπίστωσα οτι μόνο το Blog σας ασχολείται με το θέμα.
    Διερωτώμαι
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου σας. Δεν διαμαρτύρονται? Ειμαι σίγουρη οτι υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι πολίτες και ειδικά η νεολαία που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβαλλοντος στον βαρνάβα. Οι παράνομοι υλοτόμοι και καταπατητες πρέπει να τιμωρηθούν. Κάντε κάτι.

    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροζαλία - για το περιβαλλον ρε γαμώτο.23 Μαρτίου 2010 στις 12:45 μ.μ.

    ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ.Τα αλυσοπρίονα να μουγκρίζουν και αγροτικά φορτηγακια του χωριου γεμάτα με καμμένους κορμούς δένδρων να περιδιαβαίνουν το χωριό.
    Κανείς δεν εχει πάρει αδεια κοπής.
    Το δασαρχείο, η αστυνομία, η Κοινότητα αδιαφορούν γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Κανείς δεν κανει τιποτε για να σταματήση αυτό το αισχος της ανομίας.
    Η ανοχή εχει γίνει συνενοχή και εγώ εχω μείνει μόνη.
    ΚΡΙΜΑ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα το έχει αναπαράγει από εσάς και η zougla.gr

    Δείτε εδώ το κείμενο τους:

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=117732&cid=17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το θεμα της καταπατησης το καταλαβαινω και πρεπει να κανετε κατι πριν ειναι αργα αλλα το θεμα τησ μπεκατσας τελη μαρτη που κολαει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ λέγοντας τη γνώμη μου.